Srb · Eng      +381 (0)37 31 00 164

Trodnevna ekskurzija

Vikend ponuda (tri dana - dva noćenja)

Gostima koji žele da se opuste i oslobode stresa možemo ponuditi brojne izlete, pešačke ture, ali pre svega odmor od gradske buke i naporne poslovne svakodnevice, uz specijalitete srpske kuhinje i prijatnu muziku.

1. dan

Dolazak u hotel u kasnim popodnevnim satima, piće dobrodošlice po izboru, smeštaj u sobe, panoramsko razgledanje jezera i okoline uz stručna pojašnjenja vodiča, večera uz muziku.

2. dan

Posle doručka šetnja do manastira Naupare.

Prvi pisani podatak o manastiru Naupare nalazimo u Povelji kneza Lazara iz 1382. godine, kojom manastiru Drenči poklanja, između ostalog i “Dvor u Naupari sa crkvom”. Osnivači Naupare su hilandarski monah Dorotej i njegov sin Danilo, budući srpski Patrijarh, a prema legendi je zidanje crkve pomogao despot Stefan Lazarević. Po arhitekturi manastir Naupara liči na nešto ranije sazidanu Crkvu Lazaricu u Kruševcu i predstavlja spomenik moravske graditeljske škole. Manastir Naupara je 1454. godine znatno stradao od Turaka. Današnji oblik Naupara je dobila potpunom obnovom, koja je sprovedena 1835. godine po nalogu kneza Miloša Obrenovića, a zalaganjem braće Simić.

Dolazak u popodnevnim satima, odmor u holu hotela ili u sobama, večera uz muziku.

3. dan

Posle doručka polazak prema Kruševcu, panoramsko razgledanje grada, kupovina suvenira, poseta crkvi Lazarici.

Crkva Lazarica je dvorska crkva kneza Lazara, posvećena Svetom Stefanu i s pravom je nazivaju biserom moravske arhitekture. Njeno podizanje vezuje se za podizanje prestonice kneza Lazara i ispred ove crkve je osveštena srpska vojska pred polazak na Kosovo. Sazidana je oko 1376. godine i sagrađena je od kamena, opeke, maltera, a način zidanja u osnovi je vizantijski.

Gostima kojima je pored polupansiona potreban još jedan obrok na raspolaganju je a la kart meni, po izuzetno povoljnim vanpansionskim cenama, kao i lanč paket sa voćem i vodom.

Termin Cena po osobi
1.02 -30.04. 2018. 6000 RSD 
1.05 -1.09. 2018. 7200 RSD

Napomena: Iznosi se naplaćuju u dinarskoj protivvrednosti

Sobe su dvokrevetne i trokrevetne

Sve sobe imaju internet i kablovsku

Doplata za jednokrevetnu- 500 din

BTO – 70 dinara