Srb · Eng      +381 (0)37 31 00 164

Stazama kneza Lazara

Sedmodnevni rekreativni odmor na Jastrepcu - (sedam dana, šest noćenja)

Jastrebac je najšumovitija planina u Srbiji i ovom delu Balkana. Brojni potoci i grebeni su u čudesnoj harmoniji, a po lepoti izdvaja se brezova šuma na pešačkoj stazi do Majorove česme (nalazi se na Prokopu - glavnom grebenu na Jastrepcu). Najviši vrh Jastrepca je Velika Đulica koja je na visini od 1492 metra.

Gostima koji žele da se opuste, oslobode stresa i prošetaju do najznačajnijih toponima na Jastrepcu možemo ponuditi brojne izlete i pešačke ture.

1. dan

Dolazak grupe na Jastrebac, piće dobrodošlice i smeštaj u hotelima. Ručak i popodnevni odmor. Šetnja u okviru kompleksa hotela i dogovor oko izbora pešačkih staza i planinarskih punktova koje grupa želi da obidje. Večera i odmor.

Ponuda za naredne dane obuhvata polupansion, doručak i ručak ili doručak i večeru, po izboru gosta koji svoju odluku treba da saopšti na recepciji dan ranije (danas za sutra).

Ukoliko gost želi dodatni obrok na raspolaganju je meni sa izuzetno povoljnim vanpansionskim cenama.

2. dan

Jezero rizort je jedna od ishodišnih tačaka za šetnju do crkvice Sveta Petka, do koje se stiže za 30 minuta laganog hoda zaobilaznim širokim putem. Ljubitelji planinarenja, do ove crkvice mogu stići i preko brda Gradac (574 metra nadmorske visine).

3. dan

Malo zahtevnija šetnja je do Belijeve kolibe - dva sata laganog hoda. Belijevu kolibu je sagradio naš čuveni planinar, sudija u penziji, Milorad Beli Stanković, na visini od 860 metara. Kolibu je vremenom nadogradjivao tako da je na ovom prostoru niklo malo etno selo pogodno za celodnevni boravak u planini. Staza je obeležena planinarskom markacijom.

4. dan

Ako želite da prošetate stazama gde je po predanju, lovio knez Lazar, onda se treba uputiti do manastira Naupare. Dužina jedne od najživopisnijih staza na ovoj planini je 16 kilometara, a ovo pešačenje traje punih pet sati. Manastir  Naupare je izgradjen 1382. godine, kad se i prvi put pominje u Žičkoj povelji. Po lepoti izdvaja se Nauparska rozeta, remek delo srpskog srednjevekovnog graditeljstva.

5. dan

Čuvena „Staza zdravlja“ na Jastrepcu je uspon na markantnu Belu stenu koja doseže 1256 metara. Za izlazak na ovaj vrh preko Sokolovog kamena potrebnoje oko 4 sata.

6. dan

Za kraj ove šetnje planinom Jastrebac predlažemo celodnevno pešačenje do Ribarske banje, punih 30 kilometara. Ovo je najbolji način da upoznate  planinu. Staza je zahtevna i preporučuje se samo onima koji su u kondiciji. A u Ribarskoj Banji čeka vas SPA centar i opuštanje.

7. dan

Doručak i priprema za povratak preko Kruševca, kupovina suvenira, razgledanje centra grada i crkve Lazarice.

 

NAPOMENA: Prevoz do spa centra u Ribarskoj Banji organizujemo svakog dana ukoliko ima najmanje osmoro zainteresovanih. (U Ribarskoj Banji lekovita voda pomaže u lečenju ortopedskih, koštano-zglobnih i degenerativnih oboljenja, ali i za poboljšanje opšteg stanja organizma, kroz spa-program, radi postizanja optimalnog načina življenja i očuvanja zdravlja)


Pored ponuđenih sadržaja, za sve one koji žele da se prošetaju oko jezera predlažemo da posete Slavujevo brdo, rezervat jelena i divljih svinja, kao i veliki rasadnik gde mogu videti sekvoju.

Interesantno je da na Jastrepcune možete zalutati, jer svi potoci vode do nekog sela, Lomničke reke ili naravno do Jezero rizorta. Planinaje bogata izvorima čiste gorske vode. Jastrebac je pogodan i za ljubitelje brdskog biciklizma, kvadova, kros motorima i džipovima, preko čuvenog kružnog puta na ovoj planini.

Cena sedmodnevnog aranžmana za grupe po osobi

Termin usluga Cena aranžmana Po danu
1.02-1.06. PP 17.500,00 RSD 2.500,00 RSD
1.06-1.09. PP 19.600,00 RSD 2.800,00 RSD

Napomena: sedmog dana lunch paket

Lunch paket možete naručiti svakog dana, po ceni od 150 do 400 dinara, a sadržaj je po vašem izboru.

Hotel organizuje i svečanu večeru za kraj druženja grupe, cena menija i muzike se posebno dogovara. Takodje možemo da organizujemo lutriju, dodelu diploma najuspešnijim planinarima, najpožrtvovanijim, najboljem drugu na šumskoj stazi...

Uplate primamo na sledeće načine:

- za jedokratnu uplatu u punom iznosu odobravamo popust od 5 %

- čekovima gradjana u četiri rate- prva rata u iznosu od 30 % naplaćuje se odmah, prilikom rezervacije

Sobe su dvokrevetne i trokrevetne

Sve sobe imaju internet i kablovsku

Doplata za jednokrevetnu - 500 din

BTO – 70 dinara